شرکت دانش بنیان ” ستارگان نوآور سپهر پارس” مفتخر است با تکیه بر توان نیروهای متخصص و دانش آموختگان دانشگاههای برتر داخل و خارج از کشور، موفق به ساخت سیستم نوین اکسیژن دهی غشایی به آب و پساب تحت برند “Liquid-Mem” شده است.
این تکنولوژی با توجه به امکان افزایش قابل توجه اکسیژن آب، برای توسعه صنعت آبزی پروری کشور با افزایش بهره وری در تولید انواع ماهی و میگو و ازدیاد برداشت آبزیان بسیار موثر است.
مهمترین تاثیرات اکسیژن بر زندگی آبزیان عبارتند از:
1. بهبود ضریب تبدیل غذایی: با توجه به نیاز حدودا 3 برابری آبزیان برای هضم غذا به اکسیژن نسبت به حالت عادلی، افزایش اکسیژن محلول در آب باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی آبزیان به ازای خوراک ثابت (رشد بیشتر آبزیان) می شود.
2. امکان حجم حوضچه پرورش ماهی به ازای دبی آب ورودی ثابت: در صورتی که بتوان اکسیژن محلول در آب خروجی حوضچه های پرورش ماهی را افزایش داد، امکان بازگردانی آب در چرخه و افزایش ذخیره آب فعال میسر می گردد و در نهایت با استفاده از آب بازگردانی شده نهایتا می توان حجم حوضچه ها را تا دو برابر افزایش داد.
3. کاهش دوره رشد: معمولا در فصول گرم و با کم شدن اکسیژن محلول در آب رشد آبزیان در استخرهای پرورش ماهی کند می شود، در صورتی که بتوان در فصول گرم اکسیژن محلول در آب را افزایش داد می توان دوره رشد آبزیان را کم کرد، به طور مثال دوره رشد ماهی قزل آلا تقریبا برابر 8 ماه است و با استفاده از اکسیژن دهی به آب این دوره را می توان تا 2 ماه کاهش داد.
4. کاهش تلفات آبزیان: در فرآیند هضم غذا آبزیان ماده آمونیاک در آب افزایش می یابد که برای سلامت آبزیان خطرناک است، با افزایش اکسیژن محلول در آب میزان آمونیاک کاهش پیدا کرده و این ماده به نیترات تبدیل میشود که برای سلامت ماهی ها ضرر کمتری دارد.
5. افزایش ظرفیت تولید: با توجه به محدود کننده بودن اکسیژن محلول در آب بر میزان تولید آبزیان در واحد حجم، با افزایش اکسیژن محلول در آب امکان پرورش آبزیان بیشتر در واحد حجم فراهم میشود.
مزیتهای استفاده از دستگاه Liqui-Mem:
ظرفیت سیستم های غشایی موجود:
ظرفیت سیستمهای گازدهی غشایی Liqui-Mem تا 200 متر مکعب در ساعت بوده و امکان افزایش آن به صورت سیستمهای غشایی موازی نیز وجود دارد.